2011. április 19., kedd

A Gazdasági és Vidékfejlesztési szakosztály - Pilot Program.

            A kolozsvári MPP eddig már több alkalommal is alkotott közös programokat a kézdivásárhelyiekkel, szólna egy pár szót erről?
            Eddig főleg turisztikai téren volt hasznos együttműködés hiszen a turizmus végvárának számítható Kézdiszék, hasonló körülmények és adottságokkal rendelkezik. Eddig  a kézdivásárhelyiekkel közösen sikerült kijutnunk úgy Budapestre, mint Berlinbe, ahol a turisztikai kiállításokon való részvétel mellett, sikerült üzletember találkozókat is szerveznünk.     
Tisztelt elnök úr mire készülnek a közeljövőben a gazdasági téren?
Május 5-8 között lesz megtartva a Kézdivásárhelyi polgármesteri hivatala Nemzetközi Virágkiállítást szervez, amelyben a kolozsvári MPP szervezete, oroszlánrészt vállalt fel, hiszen a Pilot Programunk egyik fő erénye az erdélyi virágtermesztők és magángazdák számára az új piaci lehetőségek bemutatása, nemzetközi partnerkapcsolatnak a kialakítása,  testvér egyesületi kapcsolatok felépítése.
Kikre számítanak?
A rendezvényre meghívást kaptak azok a szakemberek is, akik magas képesítésű szakmai körökben tevékenykednek, úgy hazai mint  külföldi szinten.
A rendezvényen milyen tervekkel fognak elmenni?
A gazdasági projektünk, ami ott majd bemutatásra kerül, lényegében a Nagyszeben vezetősége által felállítotthoz hasonló, amely a Kézdivásárhelyt mint egy fejlődésben levő környék élen járó városát tudja elképzelni, erre a lehetőségre építve az egész Kézdiszék fejlődési stratégiáját.
Mi az ami különleges ezen a területen?
E terv kiegészítése végett a kolozsvári MPP vezetőségének sikerült megnyerni a japán közösség gazdasági érdekeltségű vezetőit, akikkel közös projektetekt tudunk bemutatni.(erdélyi polgár)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése